LANNISTERS

Huis Lannister van Casterly Rock is een van de machtigste huizen van Westeros. De belangrijkste personages Jaime, Cersei en Tyrion en Tywin. Tywin de baas in zijn familie ook is hij de Heer van Casterly Rock.

Het rijk van de Lannisters licht in het westen van Westeros. Hun hoofdstad is Casterly Rock, een enorme rotsachtige kaap met uitzicht op de zonsondergang Zee. De Lannisters zijn de bewakers van het Westen. Huis Lannister's familiewapen bestaat uit een gouden leeuw op een karmozijnrode achtergrond, en hun huis woorden zijn "Hear me Roar!". Dit motto word zelden door hun gebruikt. Het bekendere maar onoficiƫle motto is "A Lannister always pays his debts".

SPOILERS!!!!! De incest relatie tussen Cersei en Jaime is een van de familie hun grootste geheimen. Hun zoon Joffrey Baratheon heeft het recht op de "Iron Throne". Dit recht heeft hij te danken aan dat heel de wereld denkt dat hij een zoon is van Cersie en Robbert, maar hij is eigenlijk een zoon van Cersie en Jaime. Tyrion is the boss.