TARGARYEN

De Targaryens waren de heersers van Westeros voor honderden jaren. Echter komen de Targaryens niet uit Westeros. Ze kwam uit een plaats genaamd Valyria. Dit licht aan de Smalle Zee.

De Valyrians waren machtige mensen die duistere magie bestudeerde. Ze fokte draken en gebruikte ze in orlogen. Andere huizen hadden grotere legers, maar niemand kan op tegen draken.

De Valyrians regeerde met een structuur die lijkt op de Romeinse Republiek, maar 400 jaar geleden kwam er een inde aan dit machtige rijk. Alle draken en belangrijke mensen werden vermoord alleen de Targaryens overleefde deze aanval. Dit kwam doordat ze een voorgevoel hadden dat er iets mis zou gaan. Hierdoor waren ze. Ze verlieten Valyria en gingemn in Dragonstone Island in de buurt Westeros wonen. Aegon Targaryen en zijn zussen veroverde de zeven koninkrijken van Westeros. Dit deden ze met 3 draken. Hun familie regeerde voor honderden jaren, maar hun draken overleden. Men dacht dat dit de laatste draken waren. Het regeren van de Targaryens eindigde toen Robert Baratheoneen opstand creeerde. Tijdens deze opstand vermoorde Jaime Lannister Aerys. Aerus was niet geliefd bij het volk omdat hij gestoord was. Ze noemde hem "the mad king".