STARK

Huis Tyrell van Highgarden is één van de andere grote Huizen regerende in Westeros. De Tyrells hebben het grootste leger van alle huizen ook bezitten ze de meeste schepen, geld en grondstoffen.

Huis Tyrell van Highgarden is één van de Grote Huizen van Westeros . Ze heersen over de Reach. Dit is een uitgestrekt, vruchtbaar, en zwaar bevolkte regio in het zuidwesten van Westeros. Over dit gebied word geregeerd door Lord Mace Tyrell , hoewel zijn moeder, Olenna Tyrell, nog steeds een grote invloed op het huis en de gang van zaken in de familie heeft. Hierdoor wordt zij meestal beschouwd als de echte leider van de familie. SPOILERSSSSS!

Mace zijn zoon Loras is een bekende ridder. Ook deze familie heeft een geheim namelijk dat Loras de minnaar van Lord Renling Baratheon is. Mace zijn dochter, Margaery, trouwde met Renling toen hij zichzelf tot koning kroonde. Na de dood van Renly, werd Margaery uitgehuwlijkt aan koning Joffrey Baratheon. Dit was zo tot hij werd vermoord op zijn bruiloft. Margery is nu getrouwd met koning Tommen Baratheon. Het wapen van de Tyrells is een gouden roos op een groene veld .Hun motto is: " Growing Strong".